Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kamu profilokkal húzzák le a társkeresőket?


Múlt héten sok komment érkezett a jómódú pasit kereső nő társkeresős bemutatkozására, és jött egy viszonylag megkésett hozzászólás, amiben Toronto egy társkeresős sms-csalásról ír. Olyat már hallottam, hogy valakik csak a telefonegyenlegüket töltetik fel, és eszük ágában sincs találkozni, de ez nekem új. Ha igaz, akkor nem árt felhívni rá a figyelmet. Az említett társkereső oldal valóban nagyon gyanús, úgyhogy megnéztem az ÁSZF-et, és ezt írják benne:

Ez az oldal tisztán szorakoztatást szolgálja. Különösen NEM házasság-, kontakt- vagy társközvetítoi céllel muködik. Az üzemelteto moderátorokat alkalmaz, akik több identitás alapján beszéletnek. Ezek a rendszerben egy egyszeru csillaggal vannak jelölve.

Az hagyján, hogy nem tudnak magyarul, de találomra megnyitottam tíz profilt, és mind meg volt csillagozva. Ti már találkoztatok ilyesmivel?

Ez volt Toronto kommentje:

A társkeresők tele vannak szép nőkkel (de lehet, hogy csak én látom majdnem mindet szépnek, vagy a profilképük jól megcsinált), némelyik már ahogy figyelem, egy éve fent van aktívan, tehát ennyi idő alatt sem talált senkit annak ellenére, hogy napi 10-20 levelet kap és a képeihez sok dicsérő hozzászólás érkezik. Tényleg lehet abban valami, hogy többségüknek nagyon magas elvárásaik vannak, és nem veszik észre, hogy talán nem a férfiakkal van a baj, hanem velük. Az idő meg csak elszáll felettük, nyilván mindenki öregszik…

De lehet más is az ilyen furcsaságok hátterében. Manipuláció, mégpedig egyes oldalaké.


4 Tovább

Másfél évig csajozott a hátam mögött

A lány megtalálta a férfit, aki elviszi vacsorázni, bókol, érdeklődik, sikeres, sportos és jó vele az ágyban, majd másfél év boldog együttlét után gyanútlanul beírta a srác nevét a Google-be. Erre kiderült, hogy más nők is vannak. Kémkedett is, hogy bizonyítékot szerezzen.

A Véletlen találtam az ásókapa blogra, de valahogy azt érzem írnom kell, remélem nem baj!
Én egy 28 éves lány vagyok, ha ez mint plusz infó számíthat csak az egyebek végett :)

Talán magam sem tudom néha hol keressem magam, vagy hol keressek másokat, adott esetben egy társat. Miért kell eljutni oda, hogy aztán ne tudjak megbízni senkiben? Unalom és magány, ki ne ismerné ezek elől a menekülést...

Nagy levegő, Szilveszter éjszaka 2 éve, és regisztráltam. Bevallom nem először, de első alkalommal vállaltam fel az eseményt akár a barátaim előtt is. Élveztem a chateket, beszélgetéseket szinte bárkivel, a kötetlen flörtöket egy billentyűzet mögé bújva, hiszen aki ott járt, tudja, hogy érdekes figurákat rejt az éter világ.

Konkrét randira csak pár alkalommal mentem, valahogy leépítettem minden jelentkezőt még azelőtt, hogy lehetőséget kapott volna. De aztán jött az illető, aki más volt, akiben akartam hinni, akivel visszatért a szűnni nem akaró kíváncsiság, és 4 nap után a villámcsapásként szembeköszönő találkozás.

Próbáltam két lábbal a földön maradni, nem a szerelem első látásra érzésétől, hanem a hihetetlen kölcsönös szexuális vibrálástól, amit a józan eszemmel próbáltam visszafojtani. A következő másnap éjszakáig sikerült. Mellette ébredtem fel. Egy könnyűvérű nőnek lehetne hinni, és igen, jól esett, hogy akkor és ott az is voltam. Egy majd másfél éves kapcsolat vette ezzel a nappal kezdetét. Most megcáfoltuk az elméleteket? Vagy kivétel lennénk, akiknek sikerült?

Hát ez az illúzió csak bennem született meg. mígnem beköszönt pár hónapja az ébredés. Munkahelyen néha eljátszom a guglival, hogy miket dob ki, ha egy-egy ismerős nevét esetleg beírom. Véletlen játék? Beírtam azt a bizonyos nevet, amit megannyi társkereső oldal hozott le találatként és egyéb. Szinte remegtem a pillanatban, ahogy összedőlt bennem a világ. Nem akartam hinni, se szólni, csak minél többet tudni, és innentől a bizonyítékszerzéses játék vette kezdetét.

7 Tovább

A második randin letagadott

 

Vannak férfiak, akik tudják, hogyan kell néhány találkozás után egy életre emlékezetessé válni egy nő számára.

Elég zűrös életem volt a 2000-es évek derekán, valahogy semmi nem akart sikerülni, nyomasztott a munkám, a tönk szélén álltam, a zűrös magánéletem pedig nem járult hozzá, hogy egyenesbe kerüljek. Úgy döntöttem, irány a nagyvilág, meg sem álltam az Államokig. Szó szerint pihentem: az itthonitól teljesen különböző munka és semmi pasizás.

Mikor hazajöttem, kisimulva és energikusan, arra gondoltam, hogy ideje bepasizni, a terepvadászat mellett pedig megpróbálkozom a netes randikkal is.

Egy ilyen alkalommal futottam bele az állatorvosba. Két-három levélváltás után megbeszéltük, hogy találkozunk. Nem ez volt az első netrandim, de arra még nem volt példa, hogy valaki, főleg nyári kánikulában ne egy kávézót vagy sörözőt  adjon  meg helyszínnek...


A megbeszéltek szerint elvonszoltam magam a Blahára a Corvin elé, és vártam. Már éppen ott tartottam gondolatban, hogy megolvad az aszfalt, én beleragadok, és majd netről férjhez ment lányok jönnek megkoszorúzni, mint az egyedül pártában maradt lúzer csaj emlékművét, amikor megcsörrent  a telefonom. A doki hívott, gyorsan beazonosítottuk egymást - mondjuk nem volt nehéz, alig lézengtek a 46 fokban, rajtunk és a galambokon kívül mindenki más strandon lehetett.

Odajött, én pedig megállapítottam, hogy igazán kellemes jelenség: magas, jó kiállású fekete harmincas, zöld szemekkel. Már-már elnéztem neki, hogy nem csak átvitt értelemben akart megfőzni, de erre nem hagyott időt:
- Szia - köszönt. - Csak azért jöttem, mert nem akartam nagyon bunkó lenni, igazából közbejött valami, rohannom kell, de mindenképpen találkozni akartam. Halasszuk egy másik alkalomra a randit, majd levélben megbeszéljük. Nem gond?
- Á, egyáltalán nem - hazudtam. Feltalálom magam, úgyis vásárolnom kell néhány holmit. Még sármosan mosolygott egyet, és ott hagyott a gőzölgő aszfalton.

Ezzel vége is lehetne a sztorinak, de nincs, mert igenis vannak férfiak, akik tudják, hogyan kell egy életre emlékezetessé válni egy nő számára...
Ugyanis a srác, ahogyan ígérte valóban írt levelet, persze megint Blaha, és megint kánikula.
Az előzmények után elég magabiztos voltam. Odaértem a térre, már messziről kiszúrtam. Odamentem hozzá, és köszöntem neki. Erre olyan hidegzuhanyt kaptam, hogy a lélegzetem is elállt.
Szia - köszönt vissza -, ismerjük egymást?
Paprikavörös arccal elhebegtem neki a történetet, hogy a múltkor, meg, hogy ő írt, szóval, hogy én csak azért...
- Én nem ismerlek - válaszolta kurtán, és elfordította a fejét, mintha keresne valakit.

Gondoltam, csak nem csinálok nagyobb hülyét magamból, mint amekkorát már sikerült!  Sarkon penderültem, és faképnél hagytam.


Először megfordult a fejemben, hogy messzebbről meglesem, hogy végül kivel találkozik, mert biztos voltam benne, hogy engem azért pattintott le, mert összekeverte a dolgait, ugyanakkorra szervezett két randit, és a másik lány mellett döntött. Aztán mégse tettem, lenyugodtam, és kihasználtam a szabad délutánom. Lófráltam egyet a légkondis Westendben, és közben azon gondolkodtam, hogy az azért elég ritka, hogy ilyen rövid ismeretség után ennyire sokat gondoljak egy pasi anyjára.

0 Tovább

Minden férfi hazudik?

A net kiváló terep arra, hogy elrejtsük a valódi identitásunkat, és hamis személyazonosságot építsünk fel magunknak. Twitterezhetünk például egy amerikai állatkertből megszökött kobra nevében, és ezzel többszázezer követőt szerezhetünk, akik jól szórakoznak az egészen. Az online társkeresésben kicsit más a helyzet, mert nem nevetünk akkorát, ha a megbeszélt randira a képen látott üde vadmacska helyett egy megereszkedett bálna vár a megbeszélt helyen.

Ekkora hazugságok nem is jellemzőek, hiszen az első találkozásnál borítékolható a lebukás, a statisztikákból viszont kiderül, hogy mik azok a kisebb-nagyobb füllentések, amiket rendszeresen bevetnek a neten csajozók és pasizók tömegei. Az amerikai OKCupid nevű társkereső rendszeresen elemzi blogjában a hétmillió aktív felhasználójuk által generált adatokat, most ebből veszünk sorra pár érdekességet, hogy könnyebben kiszúrhassuk a kamuzókat.

Nyugodtan vonjunk le öt centit

Az egyik tényező, amiben gyakran túloznak az emberek, a magasság. A felhasználók által megadott adatokat a lakossági átlaggal összehasonlítva az látszik, hogy a férfiak általában 5 centimérrel magasabbnak tüntetik fel magukat.

Az is kiderül, hogy az amerikaiak 5'8" körül kezdenek el a legvadabbul kerekíteni 6"-ra, ami magyarán annyit tesz, hogy 172 centiméterre lövik be magukat a 167 centisek, azaz 170 körül érdemes kételkedni kicsit. A számok ráadásul azt mutatják, hogy a magasak általában tényleg többször jutnak el a szexig, tehát a füllentők jól érzik, mire harapnak a lányok. Ez viszont a két méter felettiekre már nem áll, ők ugyanúgy szopóágon vannak, mint a 160 centisek.

A lányokat sem hagyhatjuk ki, mivel furcsa módon ők is ugyanúgy szeretik magasabbnak feltüntetni magukat, és ez 177 centiig meg is éri, mivel ezzel a magassággal szexelnek a legtöbbet. Az égig érő lányok se csüggedjenek, mert igaz, hogy 177 és 182 centi között egyre kevesebbet írnak rájuk a srácok, viszont sokkal nagyobb eséllyel jutnak el az ágyig azzal, akit nem riaszt el a magasságuk.

5 Tovább

Ásó, kapa, nagyharang

blogavatar

Hol a férfi? És a nő? Társkeresés és társas élet kezdőknek és haladóknak. Várjuk a megható vagy felháborító történeteiteket, hogy ne csak a saját hibáinkból tanuljunk.

Utolsó kommentek