Múlt héten sok komment érkezett a jómódú pasit kereső nő társkeresős bemutatkozására, és jött egy viszonylag megkésett hozzászólás, amiben Toronto egy társkeresős sms-csalásról ír. Olyat már hallottam, hogy valakik csak a telefonegyenlegüket töltetik fel, és eszük ágában sincs találkozni, de ez nekem új. Ha igaz, akkor nem árt felhívni rá a figyelmet. Az említett társkereső oldal valóban nagyon gyanús, úgyhogy megnéztem az ÁSZF-et, és ezt írják benne:

Ez az oldal tisztán szorakoztatást szolgálja. Különösen NEM házasság-, kontakt- vagy társközvetítoi céllel muködik. Az üzemelteto moderátorokat alkalmaz, akik több identitás alapján beszéletnek. Ezek a rendszerben egy egyszeru csillaggal vannak jelölve.

Az hagyján, hogy nem tudnak magyarul, de találomra megnyitottam tíz profilt, és mind meg volt csillagozva. Ti már találkoztatok ilyesmivel?

Ez volt Toronto kommentje:

A társkeresők tele vannak szép nőkkel (de lehet, hogy csak én látom majdnem mindet szépnek, vagy a profilképük jól megcsinált), némelyik már ahogy figyelem, egy éve fent van aktívan, tehát ennyi idő alatt sem talált senkit annak ellenére, hogy napi 10-20 levelet kap és a képeihez sok dicsérő hozzászólás érkezik. Tényleg lehet abban valami, hogy többségüknek nagyon magas elvárásaik vannak, és nem veszik észre, hogy talán nem a férfiakkal van a baj, hanem velük. Az idő meg csak elszáll felettük, nyilván mindenki öregszik…

De lehet más is az ilyen furcsaságok hátterében. Manipuláció, mégpedig egyes oldalaké.


Vannak hamis profilok, ezek vonzzák a felhasználókat, nők és férfiak számára vonzó személyeket kreálnak, hogy ezzel is jobban csábítsák a társkeresőket a regisztrációra. Főleg a fizetős oldalak élnek ezekkel a megoldásokkal. A hamis profilokat könnyű felismerni, általában egy gyönyörű nő látható a képen, akár több kép is van róla, hitelesnek tűnik, mert nem az a nyilvánvaló fake, amikor egy ismert személy, vagy aktmodell fotóját teszik ki. Ha próbaképpen írsz neki, akár többször is, akkor sem válaszol, de gyakran belép (csak férfi szemszögből tudok nyilatkozni, de biztos, hogy a nőket is behúzzák ilyenekkel).


Van olyan társkereső, amely direkt szinte csak erre alapoz, és tele van hamis-gyanús profilokkal, nem akarom közvetlenül leírni ide a nevét, ezen a linken elérhető oldalon a 26. és 27. hozzászólásban benne van, az is, hogy csalás (de lehet még kutakodni, sok más helyen is találni információt).

Különösen azoknál az oldalaknál kell vigyázni, ahol sms küldési lehetőség van, vagy csak ezen a módon lehet elérni a kiválasztottat. Az internet is elsősorban a pénzről szól, a társkereső oldalak sem azért léteznek, hogy valaki jót tegyen a közösséggel, hanem mert bevételek várhatóak belőlük (talán van 1-2 kivétel). Szóval vigyázzatok.

Felszedtek vagy rászedtek? Írd meg nekünk te is az asokapablog (kukac) gmail.com -ra! Ha pedig tetszett a poszt, jelölj be minket Facebookon, ahol további érdekes apróságokat, infókat csepegtetünk a netes társkeresésről, a szerelem, a szex és a technika találkozásáról!