Lehet, hogy angliában általános szokás, hogy haverkodásra is használják a társkeresőket, vagy az is lehet, hogy túl naív vagyok. Mindenesetre meglepett, hogy a We Love Dates nevű brit társkereső oldal statisztikája szerint a felhasználók több mint fele foglalt. Ebből 11 százalék házas, 51 százalék kapcsolatban van, és csak a negyedük egyedülálló. Ejnye. Elhiszem, hogy mostanában hiánycikk a hűség, de azért álljon meg a nászmenet!

Íme a színes infografika, ami kattintásra nagyban is megtekinthető.



Lélekemelőbb adat viszont, hogy a társkeresők nagyobb része (55%) inkább a bemutatkozó szöveg alapján választ, mint a képek alapján. Rákérdeztek arra is, ki hová szervez az első találkozást, és a legtöbben egy ital mellett szeretik levezényelni a randit, de a kávézás is elég népszerű. A többi lehetőség ezekhez képest elenyésző százalékokat ért el.

Az is kiderül, hogy a társkeresőzés összességében egyáltalán nem reménytelen próbálkozás, mivel 80 százalék találta meg a szerelmét a neten, vagy ismer olyat, akinek ez sikerült. 39 százalék mégis azt mondta, hogy sosem társkeresőzik, 19 százalék az, aki egy oldalt használ, és ugyanennyien vadásznak egyszerre két helyen. Csak 9 százalék a hardcore társkeresőző, aki egyszerre három helyen is nyomul.

Felszedtek vagy rászedtek? Írd meg nekünk te is az asokapablog (kukac) gmail.com -ra! Ha pedig tetszett a poszt, jelölj be minket Facebookon, ahol további érdekes apróságokat, infókat csepegtetünk a netes társkeresésről, a szerelem, a szex és a technika találkozásáról!