Újra péntek, és a szokásos száraz statisztikák helyett most egy divatos infografikával kedveskedek nektek, amit teljes nagyságában itt találtok meg.

Ami igazán meglepő benne, hogy veszélyben forog a pornó internetes egyeduralma, legalábbis a konyhára jobban hoz a társkeresés, több mint egymilliárd dollárt évente. Váó. A pornóipar 74 millió dolláros bevételkieséséért legalábbis a társkeresőket okolják. Szegény Kovi, a végén még ő is kénytelen lesz állami támogatást kérni.

Emellett kiderül, hogy egyes országokban hányan társkeresőznek, milyen a nemek eloszlása, mennyi időt töltenek el egy oldalon, és mennyit költenek erre évente. Hogy a férfiak a korukról, a magasságukról és a jövedelmükről hazudnak a leggyakrabban, a nők viszont a súlyukról, az alakjukról és csak harmadsorban a korukról. Hogy háromból egy nő már az első randin megdönthető, és közülük csak ötből egy védekezik, ami számomra elég döbbenetes.

Megtudjuk, hogy akik online jönnek össze, azok hamar házasodnak, és hogy tízből egy szexuális bűnöző a neten keresi az áldozatát. Az utóbbiban az az érdekes, hogy az amerikai társkeresős hírek jó része ezekről a horroresetekről szól, de hazai hírekben még nem találkoztam ilyesmivel. Most hogy külön rákerestem, egy ilyen szomorú esetet találtam, úgyhogy azért vigyázzon magára mindenki.

Emellett általánosságban is figyelmeztet az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület, hogy szaporodnak a piti pénzvadászok, akik a legkiszolgáltatottabb nőkre vadásznak, és kidobott a gép egy inkább poénos esetet, amikor Ihos József profilját törték fel, és a kezdtek el csajozni a nevében, többek között ebédmeghívást fogadtak el halászlére. Azért remélem, legalább megizzadt a szélhámos, miközben próbált humoristához illően humoros lenni.

Felszedtek vagy rászedtek? Írd meg nekünk te is az asokapablog (kukac) gmail.com -ra! Ha pedig tetszett a poszt, jelölj be minket Facebookon, ahol további érdekes apróságokat, infókat csepegtetünk a netes társkeresésről, a szerelem, a szex és a technika találkozásáról!