Legutóbbi posztunkban egy 49 éves nő számolt be arról, hogy 100 jelentkezőből hogyan választott ki ötöt, és utasította el teljesen a maradék 95-öt. A kommentekben felmerült, hogy a történet fake, mivel egy ilyen idős nő után már nem kapkodnak százával a pasik. Ezért az eheti statisztikában az idősebb nőkről lesz szó, bár az amerikaiak pont csak 48 éves korig vizsgálták a társkeresők női felhasználóit. Ma is az OkCupid blog vonatkozó elemzését vesszük elő.

Úgy tűnik, a hitetlenkedőknek igaza van abban, hogy a férfiak inkább a náluk fiatalabb csajokra hajtanak, és ahogy haladnak a korral, ez egyre durvább lesz. Egy átlag 31 éves fickó 22 és 35 év közötti nőkre keres, az átlag 42 éves már a magánál 15 évvel fiatalabb pipikre is vadászik, viszont azok a nők már nem érdeklik, akik több mint 3 évvel idősebbek nála.



Az sem csak illúzió, hogy a nők hamarabb veszítenek a keresettségükből, mint a férfiak. A következő grafikon szerint a nők fénykora 31 éves korukban ér véget, miközben a férfiaknál ez csak 36 évesen következik be. 26 éves kornál fordul a kocka, mivel addig a nők kelendőbbek, mint a korukbeli férfiak, utána viszont a férfiak vannak előnyben.



A statisztika viszont azt is megmondja, hogy ennek nem kellene így lennie, mivel az érettebb nők sokkal jobban állnak hozzá a szexhez és az élethez, ráadásul nem kevésbé vonzóak, mint a náluk fiatalabb lányok.

A 22 éves csajszik például még viszonylag riktán szexelnének, legalábbis Amerikában. A piros területek azt jelölik, ahol legtöbben csak heti egyszer huncutkodnának, a zöld és még inkább a kék helyeken egyre többen szexelnének naponta egyszer. Ez így mutat a 22 éveseknél:



A 30 éves nőknél már szebben kékül-zöldül a térkép:



Ahogy a negyveneseket is rendesen hajtja a vágy:



Ráadásul a 39 éves nők közül 75 százalék mondta, hogy az egyik kedvenc időtöltése a szex, míg a 18 évesek közül csak 25 százalék. A 39 évesek a hármas szexet, az orális szexet és az alkalmi kapcsolatokat is jóval nagyobb arányban élvezik vagy élveznék szívesen.

Egy kapcsolatban az is fontos, hogy a másik ki legyen békülve önmagával és élvezze az életet, különben megkeserítheti a miénket is. Az idősebb nők itt is jobban állnak, 95 százalékuknak magas az önbizalma, szemben a 18 évesekkel, ahol ez csak 53 százalék. A 39 évesek 9 százalékkal többen is vallják magukat boldognak, mint a tinik.

Persze a hímeket azért elsősorban a nők kinézete foglalkoztatja, és nem is lehet kérdés, hogy a fiatalabbak általában szebbek. A Playboy címlapján sem véletlen szerepelnek huszonéves husik, és ha néha be is kerül egy-egy korosabb celeb, megy is a fintorgás. A visszaesés viszont azért nem valami meredek.



Egy másik ábra azt mutatja viszont, hogy ha kivesszük a társkeresők nőiből kivételesen szuperszexi csajokat, és azokat, akiket bottal sem piszkálnának meg legtöbben, akkor úgy tűnik, hogy a többségnél nem számít a kor, fiatalon és idősebben is ugyanolyan vonzóak.

 Ez nyilván nem ugyanaz, mintha a teljes népességben vizsgálnánk a szépség változását a korral, hiszen sokan házasok, és nem pörögnek társkeresőkön. Akik viszont még nem találtak párt maguknak, azok nagyobb eséllyel igyekeznek továbbra is szépek és kívánatosak maradni.

Nyilván még más szempontok is bejöhetnek a képbe, például, hogy a fiatal huszonévesek még nem akarnak annyira gyereket, és kevésbé várnak totális elköteleződést. Mindenesetre álljon itt néhány a huszonéves és a harmicas évei közepén járó nő, aki ugyanolyan értékelést kapott a társkeresőn. Döntse el mindenki magának, kik a szexibbek.

Felszedtek vagy rászedtek? Írd meg nekünk te is az asokapablog (kukac) gmail.com -ra! Ha pedig tetszett a poszt, jelölj be minket Facebookon, ahol további érdekes apróságokat, infókat csepegtetünk a netes társkeresésről, a szerelem, a szex és a technika találkozásáról!