Veszélyes terep a megcsalás, főleg házasságban, és a drámai hétfői posztunkhoz kapcsolódva most erről mutatok egy statisztikát. Az adatok megint Amerikából jöttek, úgy látszik, ott jobban ráfeküdtek az infografikázásra. (A kép klikkre megnő.)


Az ábra azt mutatja, hogy a férfiak gyakrabban hűtlenkednek, bár összességében viszonylag kevesen vallották be, hogy félreléptek: a férfiaknak húsz, a nőknek tíz százaléka. Ezeknek a viszonyoknak a negyede viszont fél évig tartott csak, utána a házastársak visszatértek a régi kerékvágásba.

Egyes országokban elég furcsa törvények büntetik a házasságtörést, Amerikában államonként változik a szabályozás, és Michiganben például halálbüntetés is járhat érte, de ezt nem szokás alkalmazni. Marylandben tíz dolláros büntetést szabtak ki a törvényalkotók.

A megcsalók leggyakrabban barátokkal lépnek félre (40%), munkahelyi viszony is sokszor csúszik be (35%), idegenekkel 23 százalék, volt szeretőkkel 22 százalék fekszik össze. A pofátlanul gazdagokra a statisztika szerint több megcsalás jut, az évi 60 millió forint felett keresők 11 százalékkal többen engednek meg maguknak egy szeretőt.

Érdekes, mivel indokolják a történteket a hűtlenek, a férfiak több szexre, több szexpartnerre, azaz változatosságra vágynak. A nők ezzel szemben több figyelmet keresnek, amikor egy szerető karjaiban kötnek ki, vagy azt szeretnék érezni, hogy még mindig kellenek valakinek. Viszont előfordul az is, hogy bosszúból hűtlenkednek. (Hát nem tudom, én ha már itt tartanék, biztos a jó szex miatt csinálnám.)

Az internet elvileg kézenfekvő terep a vadászatra, ha valaki egy házasságból kifele kacsintgat, de a férfiaknak csak 8, a nőknek csak 3 százaléka használja erre. Aki aztán egyszer összeszedett valakit online, az az esetek nagy részében visszatér (90%), és ahogy véget ért az egyik viszony, már keresi is a következőt.
 

Felszedtek vagy rászedtek? Írd meg nekünk te is az asokapablog (kukac) gmail.com -ra! Ha pedig tetszett a poszt, jelölj be minket Facebookon, ahol további érdekes apróságokat, infókat csepegtetünk a netes társkeresésről, a szerelem, a szex és a technika találkozásáról!