Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miért utasítanak vissza az első randi előtt?

Múlt héten kiderült, hogy sokan fel vannak háborodva, ha egy nő túl nagy elvárásokkal áll neki a társkeresésnek. Ezért most egy olyan színes infografikát mutatok nektek, amiből kiderül, miféle indokokkal utasítják sokan vissza az első találkozót. Ebben minkét nem véleménye egyenlő súllyal szerepel, és megint egy amerikai társkereső felhasználóitól származnak az adatok.

0 Tovább

Mennyibe kerül egy randi?

A nők tényleg azt várják, hogy egy drága étterembe vigyék őket, és mindent a férfi fizessen? Nem igazán, viszont ha sok a hieteled, retteghetsz.

A mai infografikánk arról szól, hogy vajon mennyire mélyen kell zsebbe nyúlni, ha csajozni vagy pasizni akarunk. Az adatokat a Match.com nevű amerikai társkereső megbízásából szedték össze, így az ottani helyzetet mutatja.



Az adatok szerint az amerikai férfiak 58 százaléka gondolja, hogy 50 dollárnál, azaz nagyjából tízezer forintnál többet kell költenie egy randira az első hetekben. Ez elég soknak hangzik, viszont arrafele a nők 65 százeléka mondta, hogy ugyanennyit elkölt a találka előtt ruhákra és szépítkezésre, ami végülis kiegyenlíti a kiadásokat. Összességében háromszor annyi férfi érzi kötelességének, hogy pénzt adjon ki ilyenkor, mint nő.

A nők kicsit kevesebb, mint fele állítja, hogy nem érdekli, mennyit költ a férfi az első találkozásnál, viszont csak öt százalékuk fogadná el, ha valami ingyenes programra hívnák randizni. Menő étteremre azért csak egy kisebbség, a csajok 25 százaléka vágyik. A bőkezű borravaló, vagy bármiféle egyéb adakozás a nők felét hatja meg.

A BAR-listások (vagyis KHR-lisástok) duplán megszívják, mivel az egyedülálló nők és férfiak 57 százaléka mondta, hogy sokat számít, van-e hitele a leendő partnernak. 74 százalékuk egy tízmillió forintos hitel felett már jól meggondolja, hogy belemenjen-e a kapcsolatba.

És ti hogy vagytok ezzel: mennyit költötök, ha fiúk vagytok, és vannak-e nagy elvárásaitok, ha lányok vagytok? Számít az, ha valaki úszik az adósságban?

Felszedtek vagy rászedtek? Írd meg nekünk te is az asokapablog (kukac) gmail.com -ra! Ha pedig tetszett a poszt, jelölj be minket Facebookon, ahol további érdekes apróságokat, infókat csepegtetünk a netes társkeresésről, a szerelem, a szex és a technika találkozásáról!

6 Tovább

A társkeresőzés megelőzte a pornót?

Újra péntek, és a szokásos száraz statisztikák helyett most egy divatos infografikával kedveskedek nektek, amit teljes nagyságában itt találtok meg.

Ami igazán meglepő benne, hogy veszélyben forog a pornó internetes egyeduralma, legalábbis a konyhára jobban hoz a társkeresés, több mint egymilliárd dollárt évente. Váó. A pornóipar 74 millió dolláros bevételkieséséért legalábbis a társkeresőket okolják. Szegény Kovi, a végén még ő is kénytelen lesz állami támogatást kérni.

Emellett kiderül, hogy egyes országokban hányan társkeresőznek, milyen a nemek eloszlása, mennyi időt töltenek el egy oldalon, és mennyit költenek erre évente. Hogy a férfiak a korukról, a magasságukról és a jövedelmükről hazudnak a leggyakrabban, a nők viszont a súlyukról, az alakjukról és csak harmadsorban a korukról. Hogy háromból egy nő már az első randin megdönthető, és közülük csak ötből egy védekezik, ami számomra elég döbbenetes.

Megtudjuk, hogy akik online jönnek össze, azok hamar házasodnak, és hogy tízből egy szexuális bűnöző a neten keresi az áldozatát. Az utóbbiban az az érdekes, hogy az amerikai társkeresős hírek jó része ezekről a horroresetekről szól, de hazai hírekben még nem találkoztam ilyesmivel. Most hogy külön rákerestem, egy ilyen szomorú esetet találtam, úgyhogy azért vigyázzon magára mindenki.

Emellett általánosságban is figyelmeztet az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület, hogy szaporodnak a piti pénzvadászok, akik a legkiszolgáltatottabb nőkre vadásznak, és kidobott a gép egy inkább poénos esetet, amikor Ihos József profilját törték fel, és a kezdtek el csajozni a nevében, többek között ebédmeghívást fogadtak el halászlére. Azért remélem, legalább megizzadt a szélhámos, miközben próbált humoristához illően humoros lenni.

Felszedtek vagy rászedtek? Írd meg nekünk te is az asokapablog (kukac) gmail.com -ra! Ha pedig tetszett a poszt, jelölj be minket Facebookon, ahol további érdekes apróságokat, infókat csepegtetünk a netes társkeresésről, a szerelem, a szex és a technika találkozásáról!

1 Tovább

Lányok, ne szégyelljétek a súlyotokat!

Ebben a posztban a szépség matematikáját fejtegetjük, például azt, hogy miért kap jóval több üzenetet a társkeresőn ez a lány,

mint ez a másik

miközben mindkettőt egyformán helyesnek értékelték a férfi felhasználók?

Az Okcupid nevű amerikai társkeresőn a szőke lány még kicsit jobb átlagot is ért el, ő 3,4 pontot kapott a maximális ötből. A barnát viszont csak 3,3-ra értékelték a húspiacon, mégis őt vinnék többen randira. Az adatokat elemző matematikus srácok szerint a titok a szavazatok eloszlásában rejlik, az ugyanis teljesen eltérő képet mutat. A kedves szőkét a legtöbben négyesre értékelték, míg a felvirágozott hajú barna lány nagyjából egyforma mennyiségben kapott egyest és ötöst, és az utóbbinak háromszor annyi üzenetet küldtek az érdeklődő kanok.

2 Tovább

A melegek tényleg gyakran váltogatják a partnereiket?

Szigetváry Zsolt (MTI)Mivel a holnapi melegfelvonulás miatt most napirenden van a téma, az eheti statisztikában róluk és a heterókhoz való viszonyukról lesz szó. Tipikus férfipara például, hogy egy buliban esetleg kikezd velük egy meleg férfi. Velem megtörtént, hogy tinikoromban egy buliban megharapott egy erőszakosan udvarló leszbikus csaj, viszont néhány éve véletlen élőben láthattam azt a külföldi meleg párt is, akiket sörösüveggel dobáltak meg a melegfelvonulás után a Vásárcsarnok oldalában. Egyik sem tetszett, bár a gimis eset az idő előrehaladtával egyre poénosabbnak tűnik.

Amerikában is elég forró ez a téma, ahonnan az adataink származnak: az OkCupid nevű társkereső 3,2 millió felhasználóját elemezték ki Harvardot végzett diákok.

Az első fontos megállapításuk az, hogy a melegek szinte egyáltalán nem próbálnak meg heterókat felszedni - persze online könnyebb, ha az adatlapra ki van írva a nemi irányultság. A meleg férfiaknak mindössze 0,6 százaléka keresett valaha is heteró férfire, a leszbikusoknak 0,1 százaléka keresett heteró nőre, és a heteró felhasználók oldalait látogatók közül csak 0,13 százalék volt meleg.

Gyakori vád, hogy a melegek sűrűn váltogatják a partnerüket, de ez a statisztika mást mutat. A nagy átlag szexuális viszonyainak száma elég egysíkúan alakul:

Az átlag szexuális partnereinek száma
heteró férfiak 6
heteró nők 6
meleg férfiak 6
meleg nők 6

Ahogy a következő grafikonból is látszik, a különböző szexuális beállítottságú emberek szexuális étvágya teljesen egyformán oszlik meg az adatok szerint. A melegek 45 százaléka öt vagy annál kevesebb emberrel feküdt le, ez a heteróknál 44 százalék. Csak két százaléka a melegeknek az, akinek húsznál többen fordultak meg az ágyában, míg ez a heteróknál egy százalék.

10 Tovább

Ásó, kapa, nagyharang

blogavatar

Hol a férfi? És a nő? Társkeresés és társas élet kezdőknek és haladóknak. Várjuk a megható vagy felháborító történeteiteket, hogy ne csak a saját hibáinkból tanuljunk.

Utolsó kommentek