Ha valaki esetleg kétkedett volna benne, hogy léteznek lelkizős férfiak, akkor ez a levél a bizonyíték. Nem egyszerű a sok érzelem mellől kihámozni, mi történt, de az biztosnak tűnik, hogy a srác hópárducnak nevezte a barátnőjét, akit rettentően szeret még most is, de szakítottak, mert valamit nem tudott megadni neki.

A nő, akiről szó van, olyan, mint a forgószél. Lenyűgöző, félelmetesen vonzó, akkor is magával ragadó, ha veszélyes és kiszámíthatatlan. De ellenállhatatlan. Megzabolázhatatlan, nyargaló csikó. Temperamentum, izzó életenergia. Számomra ő a tökéletes. Szeretnél vele együtt rohanni. Mert vele ünnep az élet. Minden pillanatában.

De ahogy a forgószél belsejében is nyugalom, csend honol, benne ugyanígy, legbelül ott a béke. Mert ott legbelül lakik Ő, az igazi énje. Mert legbelül, ahol a tiszta fény lakik, oda törekszünk mindannyian, én is. Amikor a tiszta kék szemébe néztem, időnként kutakodva, olyan átható nézéssel, hogy néha minimum zavarba jött, már tudom, ezt a békét, nyugalmat kerestem és láttam meg. Az igazi énjét Számomra a legnagyobb boldogság forrását.

Hát csoda, hogy szerelmes vagyok belé??? Imádom a benne lakó erőt, annak minden egyes megnyilvánulási formáját. Még akkor is, amikor rombol ez az erő. Úgy látszik, szeretem a veszélyt. Sosem hittem volna, hogy a boldogság keresésben ez is benne van akár…Mindegy. Az is Ő. Ha nem ilyen lenne, unalmas lenne.

Sokszor hasonlítottam macskához. Kétség kívül, hasonlít egy tipikus macskára. Bár a kutyákat szereti, úgy, mint ahogy kisgyerekeket szoktak. Mikor megismertem, hópárducnak neveztem. Ritka, nemes teremtménye Istennek/természetnek a hópárduc. Ő dettó. Olyan is, mint a macskák: önálló és talpraesett. Az ágyban doromboló cica, de nem fél megmutatni a körmeit, ha sérelem éri. Bizony ebbe gyakran beletartoznak a vélt sérelmek is. De Ő ilyen. Impulzív. Gyorsan kitör. Annak, aki nem ismeri, veszélyes. És tudom, ha gyerekei lesznek, azokat egy oroszlán erejével és elszántságával fogja védelmezni.

Egyszer azt hiszem kaptam egy kulcsot. Egy jótanács volt. Furcsa történet. Az édesanyjával időnként harcban állok. Szóval megnőtt közöttünk a távolság. Én azt hiszem, velem van baja, ő pedig azt, hogy nekem vele.

Pedig korábban voltak őszinte beszélgetéseink. Egyszer azt kértem tőle, támogasson, vagyis legyen a szószólóm. Ő erre azt mondta: Orsi az egyetlen gyerekem, mellette tűzön-vízen át is kitartok. Az ő érdekei a legfontosabbak számomra. Azt pedig tudjam, hogy nincs ellenem. Ennyi.

Egyébként nem is titkolja, gyakran ami a szívén, az a száján. Ő is impulzív, temperamentumos. Akkor én ezt nem tartottam számomra pozitív válasznak. Most jövök rá, hiszen ugyanúgy anyaoroszlánként védi a gyermekét, mint ahogy Orsit is elképzeltem álmaimban. Ez ugyanaz a tulajdonság mindkettőjükben!!! Orsiban ez lenyűgözött.

Máskor azt mondta: Orsi tisztel téged, de tudod, olyan férfira vágyik, akire fel tud nézni. Aki biztos pont az életében.

Most rájöttem valamire: az édesanyja jó szándékból adott tanácsokat, hiszen a lányának a legjobbat akarja. Orsi szívének kulcsaiból mutatott fel. Süket voltam meghallani. Nagyon fáj, hogy nem tudtam a belsejében lakó békéjét, a boldogságot megkapni tőle. Nagyon fáj, hogy nem találtam meg a lelkének kicsi kulcsát.

Nem tudtam boldoggá tenni. Mert csak ebben az esetben tudok én is igazán kapni Tőle, tud Ő is adni, és így végső soron én is boldog lenni. És nem szenvedni, mint most. Hol rontottam el? Nem is. Mi volt a fordulópont? Amikor  már a lejtőn voltam és nem vettem észre. Már megint nem vettem észre.

Egyszer régen volt egy sugallatom, vagy álmom: „ először mindent el kell veszítened, hogy mindent visszakapj”. Vajon mit jelenthet valójában? Az első rész egyértelmű. Tehát a megoldás kulcsa, a lényeg a második részben van: „hogy mindent visszakapj”.

De mit? Sok minden lehet: pénz, becsület, megbecsülés, szeretet és még ezernyi más dolog. Lehet, hogy a „minden” azt jelenti, amire leginkább vágyunk?

De a jövőm kulcsa is. Be kell bizonyítanom, hogy meg bírok állni a saját lábamon. Felismerni magamban, mi a legfontosabb célom, és minden tettemmel arra törekedni, hogy e célhoz közelebb kerüljek. Csupán reménykedem, hogy ebbe a „mindenbe” beletartozik az elveszett boldogságom forrása is.

Orsi, adtál magadból, így magammal viszem a szíved egy kicsi darabját. Örökre megőrzöm.
Te olyan nő vagy, akit érdemes ismerni.

PollPub.com VoteSzerinted lehet ebből a kapcsolatból valami?
Talán, ha a srác összekapja magát.
Nem, vadmacska helyett keressen egy szende lányt magának.
Előbb álljon meg a saját lábán.



View Results

Felszedtek vagy rászedtek? Vagy megtaláltad, akit kerestél, de valami félresiklott? Írd meg nekünk te is az asokapablog (kukac) gmail.com -ra! Ha pedig tetszett a poszt, jelölj be minket Facebookon, hogy ne maradj le a legfrissebbekről!